Runoranta

Koulukisat 18.5.2015

Runorannassa järjestetään villit (= ei jaoksen alaiset) kouluratsastuskilpailut maanantaina 18.5. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 17.5. Kisojen vastuuhenkilönä toimii Melina. Kisapäivän ajan tallin pihassa palvelee edullinen kanttiini.

Rajoitukset
Luokkiin otetaan 30 osallistujaa.
Yhdeltä ratsastajalta enintään 3 hevosta/ luokka.
Yksi hevonen saa osallistua kahteen luokkaan, yhteen luokkaan vain kerran.

Osallistuminen
Sähköpostilla osoitteeseen runorodeo@luukku.com otsikolla Koulukisat 18.5.
Muodossa: Luokka [rv] Ratsastaja - Hevonen<*br> (Poista tähti!)

Luokat
1. Helppo C
2. Helppo B
3. Helppo A
4. Vaativa B
5. Tarinaluokka (He C-Va B)

*Tarinaluokan tehtävänanto: Kirjoita kisapäivään liittyvä tarina, jonka päätät lauseeseen Ja lopulta kiipesin puuhun. Tarina saa olla kirjoitettu kenen tahansa näkökulmasta, maksimipituus 500 sanaa. Liitä tarina osallistumisesi yhteyteen, luokan tasoa (He C-Va B) ei tarvitse ilmoittaa.

Tulokset
1. Helppo C (6/30)
1. Mette - Ninni
2. Mila - Vaahterapolun Tuju-Soppa
3. Mila - Taffeltoff
4. Mila - Inferno Beat
5. Mette - Sapphire Snow
6. Mette - Rock Like Jiroko

2. Helppo B (6/30)
1. Mette - Saanan Sopusointu
2. Mette - Pink Ink
3. Mila - Splash of Keno
4. Mila - Hugging Rewa
5. Mette - Pikku Tikkunekku
6. Mila - K.B. Murheenkryyni

3. Helppo A (7/30)
1. Mila - Ryant II
2. Mette - Kermatoffee
3. Mila - Sammy Wii!
4. Mette - Rivervalley's Veronna
5. Lisa - Sorvalin Surku
6. Mette - Danielle
7. Mila - Chinook's Whyalla

4. Vaativa B (5/30)
1. Mila - Rägby's Rinaldo
2. Mette - Alicia
3. Mette - Larissa WT
4. Mette - Heldehaftig Nevelvlek
5. Mila - Hoppalong Birdie

5. Tarinaluokka (3/30)
1. yersinio - Luxorius Silk

Omistajani oli taas kerran raahannut minut kilpailuihin, vaikka jo kuvittelin olevani jonkinlaisella kisaeläkkeellä. Kuulemma vanhalle ratsulle mielenvirkistystä. Pyh ja pah sanon minä. Olisin paljon mieluummin jäänyt kotiin katselemaan kun laidun alkaa pikkuhiljaa kasvattaa heinää tarpeisiini.

Kuljetuksen aikana ärsytyskynnekseni nousi aivan uusiin lukemiin. Runorantaan saavuttuamme päätin heittäytyä oikein hankalaksi äkäpussiksi. Kun oli lupa tulla autosta ulos, päätin loikata sieltä oikein vauhdilla niin, että meinasi kaverukset jäädä alleni. Sen jälkeen pörhistin vähän rintaani ja steppailin auton vieressä mukamas erittäin hermostuneena. Kuulin jonkun huikkaavan yersiniolle, että hyppää vain nopeasti selkään ja verryttelemään niin siitä minä rauhoitun. Vai rauhoitun! Minähän en aio rauhoittua! Minä näytän kaikille, että en tarvitse mielenvirkistystä. Verryttelyyn siis ja tarjoilemaan lisää temppuja. Liikuin alkuun kuin tervassa. Kuikuilin ja huutelin jokaisen hevosen perään. Pienimmistäkin räsähdyksistä otin isoja sivuloikkia ja spurttipyrähdyksiä joidenka jälkeen pärskäisin hermostuneesti. Olin varmasti oikea nautinto ratsastaa! Kaikesta tästä huolimatta aina niin hemmetin jääräpää ratsastajani päätti kuitenkin lähteä kanssani radalle. Alkutervehdykseen asti päätin olla kuulolla ja sitten, tsäm. Enpäs liikkunut enää mihinkään. Muutaman minuutin mittaisen piinallisen patistamisen jälkeen ampaisin tervehdyksestä täyteen laukkaan ja juuri ennen tuomaria tein äkkikäännöksen ympäri. Sinne jäi ratsastaja käännöksen jäljiltä maistelemaan hiekkaa tuomaripöydän viereen ja minä ampaisin täyttä kiitoa ulos kentältä ja lopulta kiipesin puuhun!

2. yersinio - Von Freutico

Olin juuri saanut maistella hiekkaa kun edellinen ratsuni jätti minut tantereeseen makaamaan ja otti itse äkkilähdön pois radalta. Se näytti nököttävän lähistöllä olevan koivun oksalla jokseenkin hämmentyneen näköisenä olinpaikastaan. Itse kiipesin nyt luottoratsuni Von Freuticon selkään joka ei varmastikaan järjestä suuria yllätyksiä ja mullistuksia. Hevonen on käyttäytynyt koko päivän kuin unelma. Verryttelyssä Freutico liiteli kauniin näköisenä valkoiset sukat vilkkuen ja toivonkipinä luokan voitosta alkoi heti sykkimään ohimossani.

Lähtömerkki tuli ja ohjasin Freuticon kohti tervehdystä hymy huulilla. Tervehdyksestä selvittiin ja hevonen jatkoi rataa kuuliaisesti eteenpäin. Olimme päässeet jo pidemmälle kuin edellisen ratsuni kanssa. Suuri ori kokosi itseään kuuliaisesti ja sai avotaivutuksen näyttämään naurettavan helpolta. Laukkatyöskentely ei tuottanut sekään ongelmia. Vastalaukka sujui hyvässä tasapainossa ja kuuliaisesti Freutico vaihtoi laukan pyydettäessä kunnes kuului *klinklinklin*. Mitä ihmettä? Olin ratsastanut tien väärin! Uusi yritys ja rata jatkui.. *klinklinklin*. Taas! Olin aivan sekaisin. Olin kadottanut radan kokonaan muististani eikä minulla ollut enää mitään käsitystä miten rata jatkuu loppuun. Hämilläni ohjasin Freuticon kohti lopputervehdystä ja nolostuneena, kiukustuneena ja hämmentyneenä katsoin parhaaksi liittyä aiemman ratsuni seuraan Ja lopulta kiipesin puuhun.

3. Lisa - Sorvalin Surku

Kisapäivä oli hyvin sateinen, joka tietenkin vaikutti suoritukseemmekin. Jo verryttelyssä Surku näytti mieltänsä säästä ja minulla oli kova työ saada se kulkemaan kauniisti koottuna kisaradalla. Menomme näytti enemmänkin siltä, kuin olisin näkymättömillä siimoilla laittanut Surkun täydelle rullalle. Radan jälkeen olin väsynyt, joten en jaksanut sen kummemmin keskittyä ruunan käyttäytymiseen kävellessämme maastotiellä loppuverryttelyksi. Yhtäkkiä Surku nosti päänsä ylös ja syöksähti eteenpäin, jonka seurauksena minä lensin maistelemaan metsätien hiekkaa. Ihmettelin hevoseni äkillistä käyttäytymistä ja hämmentyneenä vilkuilinkin ympärilleni. Suuren kuusen takana nökötti valtavat sarvet omistava hirviuros, joka sai sydämeni hyppäämään kurkkuun. Surku lähti laukaten tallille päin ja minä pelästyneenä lähdin juoksemaan myös, mutta lyhyillä jaloillani en kovin kovaa päässyt ja lopulta kiipesin puuhun.

Kiitos kaikille osallistuneille!

webdesign Melina » ulkoasun kuvat © Flickr.com (lisenssi)
Runoranta on virtuaalitalli!