Tervetuloa!

Runoratsujen tarina alkoi lokakuussa 2014, jolloin Melina perusti tallin majoittaakseen kolme kisaponiaan saman katon alle. Innostus kisaamiseen, kasvattamiseen ja laatuarvosteluihin kasvoi kuitenkin päivä päivältä, ja niin tavoitteellinen hevoslauma alkoi vähitellen kasvaa. Parin poniostoksen jälkeen nainen bongasi markkinoilta kuitenkin jotain ennennäkemättömän upeaa: pitkäsukuisen, liinaharjaisen suomenhevostamman monin kerroin palkitusta suvusta. Äkkiä sen seuraksi muuttikin jo pitkäsukuinen suomenhevosori, pari muuta tammaa, taas yksi ori.. Ja niin soppa oli valmis. Vuoden kuluttua ensimmäisestä suomenhevoshairahduksesta Runoon oli syntynyt jo seitsemisenkymmentä suomenhevoskasvattia, ja siitä lähtien tallin omiakin kasvatteja on alkanut näkyä laatuarvosteluissa enenevissä määrin. Ponit ovat jääneet taka-alalle. Tänä päivänä Runoratsut tunnistaakin laadukkaista, glitterissä pyöritellyistä suomenhevosista, jotka valtaavat vielä jonain päivänä maailman. Tai sitten ei. Ennen kaikkea meidät tunnetaan kai ihan tavallisena, koulupainotteisten suomenhevosten kasvattajana.

Runoratsujen kuvitteellinen talliympäristö sijaitsee Varsinais-Suomessa; kivenheiton päässä Melinan kotitilasta Runorannasta, ja näin ollen Ekholmin perhe seikkailee runoratsujenkin päiväkirjoissa viikoittain. Hurjista laatishuuruista huolimatta Runossa elellään kuitenkin päivä kerrallaan oman fiiliksen ja jaksamisen mukaan, ja haluamme tarjota hevosille ennen kaikkea välittävän ja elinikäisen kodin. Palkinnot ovat vaan niin kivoja, että ne tulevat kaupan päälle.

   Pakkasterveisin, Melina Ekholm
   talliposti(at)runorodeo.net | VRL-11408

Linkkilista

Fiktio
Jukola
Vanima
Seljasaari
Kuuralehto
Kaunovaara
Mörkövaara
Tuulenpesä
Haavelaakso
Kanervaranta

Ystävyys & yhteistyö

Villahaka kasvattaa laadukkaita koulu- ja yleispainotteisia suomenhevosia viiden vuoden kokemuksella. Lyhytsukuisten ohella myös pitkäsukuisempien yksilöiden jalostaminen on alkanut valloittaa alaa tallin tavoitteellisessa toiminnassa.

Runoratsuissa asuu tällä hetkellä seitsemän Villahaan kasvattia, joista Halina on ensimmäinen ja Kuuno viimeisin.

Infoa tallista

Runoratsut on Virtuaalisen ratsastajainliiton hyväksymä harrastetalli ja siittola (RUNO3856). Jos pidät tallista, voit peukuttaa meitä ylöspäin VRL:on tallilistalla!

Runoratsuihin myönnettiin 12.10.2016 Yhden tähden kouluhevoskasvattajapalkinto.

Ulkoasu © Runoratsut | Kuvat © VRL-01811 ja Anniina N.
Runoratsut on virtuaalitalli. Sivujen kaikenlainen kopioiminen on kielletty.