Runoratsut
EtusivuEsittelyTammatOritKasvatus
Tervetuloa runojen ja ratsujen maille

Runoratsujen tarina alkoi lokakuussa 2014, jolloin perustin tallin majoittaakseeni kolme kisaponiani saman katon alle. Innostus kisaamiseen, kasvattamiseen ja laatuarvosteluihin kasvoi kuitenkin päivä päivältä, ja niin tavoitteellinen hevoslaumakin alkoi vähitellen kasvaa. Parin poniostoksen jälkeen talliin muutti ensimmäinen suomenhevostamma, jonka innoittamana tallin toiminta alkoi pian muuttua toisenlaiseen suuntaan.

Runsaat kaksi vuotta myöhemmin Runoratsuihin on syntynyt yli 150 suomenhevoskasvattia, ja tässä ajassa tallin omiakin kasvatteja on alkanut näkyä laatuarvosteluissa enenevissä määrin. Ponit ovat jääneet taka-alalle. Tänä päivänä Runoratsut tunnistaakin laadukkaista, glitterissä pyöritellyistä suomenhevosista, jotka valtaavat vielä jonain päivänä maailman. Tai sitten ei. Ennen kaikkea meidät tunnetaan kai ihan tavallisena, koulupainotteisten suomenhevosten kasvattajana.

Runoratsujen kuvitteellinen talliympäristö sijaitsee Varsinais-Suomen saaristossa; kivenheiton päässä Ekholmien kotitilasta Runorannasta, ja näin ollen perhe seikkailee runoratsujenkin päiväkirjoissa viikoittain. Hurjista laatishuuruista huolimatta Runossa elellään kuitenkin päivä kerrallaan oman fiiliksen ja jaksamisen mukaan, ja haluamme tarjota hevosille ennen kaikkea välittävän ja elinikäisen kodin. Palkinnot ovat vaan niin kivoja, että ne tulevat kaupan päälle.

- Melina Ekholm

VRL-11408 - talliposti@runorodeo.net

Tietoa tallista

peukku

Runoratsut on Virtuaalisen ratsastajainliiton hyväksymä harrastetalli ja siittola (RUNO3856). Olemme saaneet VRL:n tallilistalla 22 positiivista ääntä vuodesta 2011 alkaen. Jos pidät meistä, käythän antamassa oman äänesi!

kahdentahden

Kasvatamme Runoratsuissa pääasiassa koulupainotteisia suomenhevosia. KRJ:n laatuarvostelussa palkitut kasvatit toivat tallille 31.8.2017 Kahden tähden kouluhevoskasvattajapalkinnon!


Ystävä- ja yhteistyötallimme Villahaka kasvattaa laadukkaita koulu- ja yleispainotteisia suomenhevosia viiden vuoden kokemuksella. Lyhytsukuisten ohella myös pitkäsukuisempien yksilöiden jalostaminen on alkanut valloittaa alaa tallin tavoitteellisessa toiminnassa.

Runoratsuissa on asunut kaikkiaan 11 Villahaan kasvattia, joista Halina (KRJ-I, YLA2, SLA-II, SV-III, KRJ:n jälkeläisluokka AB) oli ensimmäinen ja Kuuno (SV-I, KV-I, KTK-II) ja Sade (SV-II) viimeisimmät.

Linkkilista

VuornaHaavelaaksoFiktioVanimaKaunovaaraSeljasaaren KartanoJukola


VIRTUAALITALLI // VIRTUAALIHEVONEN
© Runoratsut 2014-2017

Ulkoasun kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään esille & Fiktio
Taustakuvat © wulfcb & cocoparisienne