Runoratsut
Runoratsut
pääsivumiljöötammatoritkasvatus

Dyantha's Lacey


© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
Virallinen nimiDyantha's Lacey "Lalla" Säkäkorkeus, väri150cm, kulomusta
RekisterinumeroVH16-046-0121 KoulutustasoHe B, noviisi, työhevosluokat
Syntymäaika, ikä12.12.2016 | 8-vuotias OmistajaMelina VRL-11408, Runoratsut
Rotu, sukupuoliIrlannincob, tamma KasvattajaDyantha Farm

Dyantha’s Lacey on kuin tammamainen versio isästään, sillä se on tasan yhtä miellyttämishaluinen ja mutkaton, kuin meillä asuva Lari-isänsä. Haluan pitää painon kuitenkin sanoilla tammamainen versio, sillä helppohoitoisuudestaan huolimatta Lallalla on toisinaan päiviä, jolloin sitä ottaa selvästi kaikki päähän. Lalla on myös toisinaan hieman huumorintajuton, eikä ihan ymmärrä tyttärieni tekemiä hapsottavia lettikampauksia tai vatsan alta ryömimistä, joista sen isä ei lotkauta korvaakaan. Kaikkiaan hoitotoimenpiteet sujuvat kuitenkin Lallan kanssa kivasti, eikä sillä ole mitään pitkiä puunaushetkiä tai eläinlääkärikäyntejä vastaan. Lalla on perinyt kuitenkin isältään myös pullistelijamestarin taidon sekä rakkauden omenoita kohtaan.

Ratsuna Lalla on hidastempoinen ja jopa hieman laiska, ja toisinaan sitä joutuu pyytämään napakasti eteenpäin, jottei meno muistuttaisi lähinnä siirapissa tarpomista. Tamman vauhti ei riitä ensinkään esteille, joten sen kanssa ollaan pitäydytty vanhempienkin painotuslajit huomioiden koulu- ja valjakkoradoilla. Lalla ei ole loputtoman suurikokoinen, mutta siltikään se ei ole mikään kolikon päällä kääntyjä, vaan vaatii paljon tilaa ja kannustusta suoriutuakseen sille annetuista tehtävistä. Maastossa Lalla on kuitenkin luokkaa pommin varma, enkä epäröi lähteä sen kanssa maastolenkille edes ilman satulaa.

Valjakkoajossa Lallan kanssa ollaan kilpailtu noviisi-tason yksilöluokissa, sillä myöskään kärryjen edessä Lalla ei käännähtele kovin sulavasti ja hermostuu epäselvistä avuista tai ylimääräisestä sähellyksestä. Vakaan ohjastavan avulla Lalla suoriutuu kuitenkin radoista usein lähes moitteetta, ja omimmillaan se on yhdistetyissä luokissa. Lallan kanssa ollaan kokeiltu myös työhevosluokkia, joissa se on pärjännyt ihan mukiinmenevästi.

Kaikkiaan Lalla on kiva ja hirmu tavallinen hevonen, jonka kanssa ei tarvitse pelätä turhia kommervenkkejä, vaan voi keskittyä olennaiseen. Se tulee toimeen jokaisen sitä käsittelevän ihmisen ja jokaisen hevoskaverin kanssa, enkä keksi tammasta juuri moitteen sijaa edes huonoina päivinä.

Sukuselvitys

i. Dyantha's Flurry
m, 148cm
KRJ-I, VVJ-II, TYH-II, YLA2
ii. Gilroy's Blake
m, 140cm   KTK-III
iii. Gilroy's Colby
iie. Gilroy's Elinor
ie. Fainne
mkm, 145
iei. Solamh Tola
iee. Cecilia
e. Dyantha's Leah
rt, 155cm
ei. Creador of Peace
rtpäist, 165cm
eii. Creador of War
eie. Peace of Heart
ee. Lilith
rt sabino, 153cm
eei. Frej
eee. Lisbet

Isälinja: Gilroy's Blake - Emälinja: Lilith

Jälkeläiset

s. 00.00.2017 t/o. Varsan nimi saavutukset i. Isän nimi om. Nimi VRL-00000
s. 00.00.2017 t/o. Varsan nimi saavutukset i. Isän nimi om. Nimi VRL-00000


Kilpailukalenteri

Näytä sijoitukset (KRJ: 43, VVJ: 40, TYH: 22)

Päiväkirja

Ei vielä merkintöjä.


VIRTUAALITALLI // VIRTUAALIHEVONEN
© Runoratsut