Melinan yksityiset

Kopf Abwärts

 • Hannoverinhevonen, ruuna
 • 173cm, ruunikonkimo
 • 16.07.2008 , nyt 16-vuotias

 • Koulutustaso re 150cm | Vaativa(B), me 120cm
 • Esteratsastuksessa tasolla 11 (7447.32p.)
 • VH06-011-4314

 • Entinen omistaja Tuontikeskus Alegre
 • Omistaja Melina Ekholm (VRL-11408)
 • Atte asuu Jinnilässä, tarhataan Caran kanssa
 • Atte on virtuaalihevonen

  "Lümmel on varsinainen tolvana, kuten ruunan lempinimikin jo kertoo."

  Attea kutsuttiin sen entisessä kodissa Lümmeliksi, mutta koska meillä ei ole hajuakaan siitä, mitä se tarkoittaa, nimi taittui Ateksi.

  Atella on usein ilkikurinen pilke silmäkulmassaan, mutta onneksi tästäkin hevosesta löytyy se rauhallisempi puoli. Hoidettaessa Atte on tosin laitettava ehdottomasti kiinni - ja mielellään lyhyellä narulla - sillä muuten ruuna seilaa karsinassa minkä kerkiää. Pohjimmiltaan Atte kyllä tykkää harjauksesta, mutta se yrittää aina alkuun uhitella näykkäilemällä ilmaa. Ilkeähän Atte ei ole, mutta sitäkin huomionkipeämpi. Uhittelusta kannattaa olla kuitenkin välittämättä, sillä silloin Aten innostus useimmiten lopahtaa. Muuten hevonen riemastuu ja uhittelee entistä enemmän, mutta harvoin ruunan hampaiden väliin on kuitenkaan jäänyt muuta kuin sitä iänikuista ilmaa. Kavioiden nostossa ruunan on myös pakko vänkyröidä: jalat kyllä nousevat yhtä mittaa, mutta laskevat yhtä nopeasti. Tilanteesta selviää parhaiten kun ei kiinnitä käytökseen mitään huomiota, sillä Atte huomaa nopeasti, ettei se hyödy touhusta mitenkään.

  Pesukarsinassa mikään ei ole sen hauskempaa, kuin kastella koko ympäristö litimäräksi. Ruuna heiluu minkä kerkiää ja kuopii vettä innoissaan. Atte rakastaa pesuja, mutta itse pesijän on varauduttava toimenpiteeseen aina sadevarustein tai vaihtovaattein. Satulan laittamisen Atte kumma kyllä sietää ilman sen kummempaa showta, mutta suitset ja muut remmit ovatkin sitten asia erikseen. Atte heittelee päätään mihin sattuu ja väistelee suitsia. Mutta taas tepsii sama juttu: ole välittämättä, kyllä se siihen pian kyllästyy, jos ei temppu ei toimikaan.

  Ratsastaessa.. No, ensinnäkin, jos Aten kanssa ei ole valppaana, saattaa löytää itsensä hyvin pian lähimmästä puskasta ja Aten kiitämästä tuhatta ja sataa jonnekkin aivan muualle. Jo satulaan noustessa ohjat täytyy ottaa tiukasti käsiin ja pidätteet kehiin. Ruunalla on aina meno päällä, eikä se meinaa millään pysyä käynnissä. Muutenkin sileällä ratsastus on Aten kanssa aika ongelmallista, sillä ruunan keskittymiskyky ei ole mitään parasta luokkaa, varsinkaan sellaisissa asioissa, joista se ei erityisemmin pidä. Ja sileällä ratsastushan kuuluu juuri näihin. Koulutuuppaus on näin ollen Aten kanssa vain pidätettä toisen perään, ja mitään kummempia koulukiemuroitahan ruuna ei osaa - hyvä jos voltista saa pyöreän. Pohkeenväistöä ruuna menee kyllä käskemättäkin, sillä siten ruuna puskee usein pois uralta ja mutkittelee ties missä päin kenttää.

  Esteillä taas Atella riittää intoa vaikka muille jakaa! Lämmittelyn aikana se steppailee innoissaan sinne sun tänne, kun tietää että esteet odottavat ylittäjäänsä! Kun esteillä asti päästään, odotettavissa on aivan ensimmäiseksi ryntäys joten pidätteet ovat edelleenkin valttia. Esteiden välillä riittää vauhtia, mutta onneksi Atte on myös notkea. Välillä Aten keskittyminen ei riitä edes esteille, vaan se juoksee sinne tänne ja hyppää esteet hutiloiden. Sitten kun sen saa keskittymään, ruuna on kuitenkin hyvä ja tarkka hyppääjä, joka löytää juuri oikean ponnistukohdan, suhahtaa esteen yli nopeasti, laskeutuu esteen toisella puolella ja jatkaa matkaansa innokkaasti kohti seuraavaa estettä. Kunhan Atte jaksaa keskittyä on se oikea loistopakkaus!

  Atte on kilpailuissa aivan kuin eri hevonen. Se on rauhallinen, eikä sen kanssa ole minkäänlaisia ongelmia. Hoitaa saa rauhassa ja varustamisessakaan ilmenee harvoin ongelmia. Verryttelyssäkin se etenee joustavin liikkein ja hyppää esteet tyylikkäästi, esiintyen jo silloin! Kun sitten kilpailukentälle pääsee, ruuna oikeen pursuaa itseluottamusta ja liikkuu sulavasti ja tekee kaiken niin hyvin kuin vain taitaa. Juuri tästä herra nimittäin pitää: ihailusta, huomiosta, kaiken keskipisteenä olemisesta. Niinpä Aten kanssa melkein toivoisi olevansa aina kilpailuissa...

  © Mörö (muokannut Melina)

  Sukuselvitys

  i. Tods Schraube
  hann, 172cm, rnkm
  ii. Wieherndes Gelächter
  hann, 172cm, rtkm
  ie. Schutzengel IV
  hann, 166cm, rn
  e. Abschaum
  hann, 170cm, rt
  ei. Lümmel Meister
  hann, 170cm, vrt
  ee. Xereswein
  hann, 163cm, rn

  Jälkeläiset

  Atte ruunattiin 19.11.2015. Siitä on kolme pakastetta jäljellä.

  synt. 27.02.2017 hann-o. Khadamer LIN, e. Kheedar  Kilpailukalenteri

  Atte on esteratsastuksessa tasolla 11. Näet ominaisuuspisteet sen VH-profiilista.
  ERJ taso 11 | KRJ taso 11 | KERJ taso 8 | VVJ taso 9

  Atella on 7 ERJ-Cup sijoitusta ja 1 muuta sijoitusta.

  Päivämäärä Jaos Paikka Taso/Luokka Tulos
  31.07.2016 ERJ-Cup Satulinna 150cm 14/167
  30.11.2016 ERJ-Cup Ventos 150cm 8/122
  31.12.2016 ERJ-Cup Kuuralehto 140cm 2/87
  28.02.2017 ERJ-Cup Hukkapuro 140cm 11/127
  30.03.2017 ERJ-Cup KK Bailador 140cm 5/71
  31.05.2017 ERJ-Cup Ventos 150cm 4/83
  30.06.2017 ERJ-Cup Kuuralehto 150cm 7/86
  05.08.2017 koulu Jinnilä Helppo A 3/7 (60,357%)
  06.08.2017 este Jinnilä 110cm 1/12 (37,5p.)
  Jinnilän esteratsastuskisat 6.8. "Yleisvaikutelma: Fiksua ja siistiä ratsastusta! Hevonen oli menossa, mutta pidit pään kylmänä."

  Päiväkirja

  06.07.2015 :: Estevalmennus, valmentajana Nella

  Olimmekin viime kerralla hieman aloitelleet tämän harjoituksen kanssa. Kokosin kentälle yhden esteen. Aten täytyi oppia hieman kärsivällisyyttä, oppia lähestymään tätä estettä rauhallisella tahdilla. Teidän täytyi siis lähestyä estettä laukassa, kun Atte malttoi kuunnella, sai tämä ylittää esteen. Silloin kun ori vaan meni miten sattuu pidätteistä välittämättä, täytyi sinun kääntää tämä ympyrälle esteen eteen. Tehtävä oli sinulle viime kerrasta tuttu, mutta alkutunnista kertasin vielä ohjeet.

  Huomasin, että olitte itsenäisesti harjoitelleet Aten kanssa tätä harjoitusta, sillä malttoi ori jo vähän paremmin kuunnella pidätteitäsi. Laukkaa oli orilla edelleen estettä lähestyttäessä hieman liikaa, mutta viime kerrasta olitte petranneet huomattavasti! Kehuin teidän edistymistänne, samalla kun kannustin yrittämään aina uudestaan. Kärsivällisyys. Sitä esteratsastus, kuin myös muut ratsastuslajit välillä vaativat. Ei kukaan ollut seppä syntyessään, ei edes kukaan hevonen. Ja joskus vaaditaan enemmän töitä jonkun asian saavuttamiseksi.

  Atte valmennuksen puolen välin jälkeen malttoi lähestyä estettä jo paljon rauhallisemmin. Orin olisi periaatteessa jo voinut päästää hyppäämään, mutta tahdoin tämän olevan vielä enemmän kuulolla. Lähdit nostamaan Attea laukalle kentän toisessa päässä. Orin korvat olivat kääntyneet sinuun päin ja tämä keskittyi täysin siihen, mitä olitte tekemässä. Sinun apujasi kuunnellen, nosti Atte rauhallisen laukan. Ori ei edes yrittänyt lähteä ryntäämään, vaan malttoi upeasti kuunnella pidätteitäsi. Lähditte lähestymään estettä. Jännitin koko aika kentän sivussa, näin kun oli käynyt muutaman kerran aikaisemminkin. Alku oli ollut täydellinen, mutta Atte ei ollut malttanut aivan loppuun saakka. Tällä kertaa ei näin kuitenkaan käynyt. Ori pysyi hienosti hallinnassasi, kuunteli ja malttoi lähestyä estettä rauhassa. Ja lopulta pääsitte tekemään sen. Ori hyppäsi kentällä olevan esteen, jonka jälkeen heilutteli päätään innoissaan ylös alas. Sait tehdä paljon töitä, pitääksesi Aten laukan myös esteen jälkeen yhtä rauhallisena.

  Ryntäsin Aten luokse taputtamaan oria mahtavan suorituksen johdosta ja annoin tälle palan porkkanaa. Juuri tämän johdosta olin suostunut pitämään ylimääräisen valmennuksen! Oli aina yhtä upeaa nähdä onnellinen omistaja onnellisen hevosensa kanssa, sen jälkeen kun olivat onnistuneet jossain asiassa usean epäonnistumisen jälkeen. Heti, kun Atte oivalsi, että "kun lähestyn estettä hitaammin, saan taputuksia ja porkkanaa" alkoi lähestymiset onnistua yhtä mallikkaasti aina kerta toisensa jälkeen. Käskin teitä harjoittelemaan itsenäisesti saman harjoituksen kanssa. Näihin iloisiin onnistumisen tunteisiin, kun oli hyvä lopettaa valmennus. Atte olikin aivan hiestä märkä.

  02.07.2015 :: Estevalmennus, valmentajana Nella

  Olit kertonut, miten Atella oli tapana juosta sinne tänne ja hypätä esteet hutiloiden. Valmennuksen aikana pyrinkin kiinnittämään erityisesti huomiota orin keskittymiseen. Tarkoituksena oli pitää Atte koko valmennuksen ajan täysin hallinnassasi, sekä saada ori kuuntelemaan pidätteitäsi.

  Olin koonnut radalle ainoastaan yhden esteen. Sinun tehtävänäsi oli lähestyä estettä kohti Aten kanssa rauhallisessa, jopa hieman hitaamman puoleisessa laukassa. "Jos Atte alkaa itsenäisesti lisäämään laukkaansa, ohjaa ori välittömästi ympyrälle esteen eteen. Jatkamme tätä niin kauan, kunnes ori malttaa kärsivällisesti kuunnella sinua ja pidätteitäsi." Atte oli todella kärsimätön tapaus. Heti laukannoston jälkeen alkoi älytön kaahaaminen, eikä ori olisi malttanut kuunnella ollenkaan pidätteitäsi. Kerta toisensa jälkeen jouduit siis kääntämään orin ympyrälle esteen eteen. Aina sama uudestaan. Laukannosto pitkän sivun toisesta päädystä ja heti estettä lähestyessänne jouduit kääntämään Aten ympyrälle. Estettä ette olleet päässeet ylittämään kertaakaan, mutta se ei ollut edes tämän valmennuksen tarkoitus. Atte sai ylittää esteen vasta sitten, kun lähestyminen esteelle suoriutui maltillisesti, ori jaksoi keskittyä ja kuunnella sinua sekä pidätteitäsi.

  Nostit Aten taas laukalle ja lähdit lähestymään estettä. Jouduit tekemään kunnolla pidätteitä, eivätkä nekään meinanneet saada innostunutta Attea rauhoittumaan. Siirsit orin taas ympyrälle, jonka jälkeen aloititte tehtävän uudestaan. Olisit halunnut jo ylittää esteen, mutta emme voineet antaa periksi. Piti pysyä määrätietoisena, sekä olla päättäväinen. Jos Aten päästäisi nyt menemään, oppisi ori jatkossa, ettei tuota omistajaa tarvitse kuunnella, kun antaa kuitenkin lopulta periksi. Jatkoimme siis harjoitusta niin pitkään, kun oli tarve. Tämän harjoituksen kanssa meni koko valmennus, eikä estettä päästy hyppäämään. Normaalisti tykkään lopettaa valmennukseni hyvään suoritukseen ja hyvään mieleen, mutta tällä kertaa ei tämä ollut mahdollista. Lupasin tulla jatkamaan Aten kanssa heti muutaman päivän päästä saman harjoituksen tiimoilta. Eihän mun olisi ollut pakko, mutta en tykännyt jättää asioita keskeneräisiksi.  Aten kuvien väritys © Melina | linet © 1: jiphorse & 2: sunnydelight18 & 3,4: kuippana.net/linet | taustat © 1,2: SweetLittleVampire
  
  Ulkoasu © M Layouts, muokkaukset © Melina | Ulkoasun kuva © Chris Phutully