Runoranta

Avoimien ovien viikko 15-21.02.2016

Ystävänpäivä tuli ja meni, mutta meidät ponit kaipaisivat edelleen huomiota. Poneja voi huomioida lyhyin päiväkirjamerkinnöin ja terveyhdyksin - meille saa tulla tämän viikon ajan ratsastamaan tallin kentälle tai miksei jopa maastoon, tai vaan harjailemaan söpöjä karvamopoja rentoihin maalaismaisemiin!

Voit jättää rapsutuksesi hevostalli.net viestiketjuun tai suoraan Melinalle. Vastapalveluksena voimme kilpailla valitsemallasi hevosella muutaman sijoituksen tai kirjoittaa lyhyitä talliarvosteluja aikataulujen salliessa. Toki saat ilahduttaa meitä myös ilmaiseksi tällä avoimien ovien viikolla. Kiitos kaikille rapsuttelijoille jo etukäteen <3

Ponivalikoima

» Tästä suoraan hevoslistaukseen!

Kimu on tällä hetkellä Runorannan ainoa alkuperäinen asukas, ja ilahduttanut meitä olemassaolollaan jo vuodesta 2011! Pieni, pyöreä tamma on tällä hetkellä kolmatta kertaa kantavana ja varsoo loppukevään 2016 aikana. Kimu on luonteeltaan melkoinen jekkuilija.

Babe on kolmevuotiaaksi kääntynyt söpöläinen ja Kimun ensimmäinen varsa. Tamma on kasvamassa hyvää vauhtia kelpo lastenratsuksi.

Nella on näyttävä, pitkäsukuinen russponitamma jolla on koluttu jo kilpailuitakin. Tamma on leppoisa ja luotettava lastenratsu joka toimii kuin ajatus ratsastajan kuin ratsastajan alla.

Sacha on kuvankaunis haflingertamma joka on päässyt meillä ollessaan varsomaan jo kahdesti. Sacha on mukava poni niin kentällä kuin maastoreiteilläkin, eikä siitä voi oman järjenjuoksuni mukaan vain olla tykkäämättä!

Venla on pieni ja ilkikurinen alkuvuoden vuonohevosvarsa, joka ottaisi mielellään vastaan hieman tapakoulutusta! Tämän hevosen kanssa ei tule takuulla tylsää!

Kisu on ehdottomasti tallin menestynein poni nuoresta iästään huolimatta. Tamma on rauhallinen ja esimerkillinen opetusmestari jokaiselle pienelle hevostytölle.

Olena on westernpainotteisuudellaan tallin musta lammas, joka on luonteeltaakin tasan yhtä lauhkea ja utelias kuin edellämainitut karvaiset villaeläimet. Olena tapaa mielellään lajiin perehtyneitä harrastajia varsaiän koulutuksen tai lännenratsastuksen merkeissä!

Vierailijoiden kommentteja

"Lähettelen porkkanoita ja pusuja jokaiselle! Etenkin Venlalle, joka sulatti sydämen :D." -HM

"Kantavana oleva mamma Kimu se sai minulta enimmät rapsutukset! Runoranta on pakko lisätä Rouhimäen linkkilistalle." -Anne R.

"Härregud kun Venla on söpö! :D" -Shavo

"Poco Bar Olenaa oli pakko käydä ihailemassa lähemmin, mielestäni tallin ehdottomasti yksi sympaattisimmista hevosista niin luonteensa kuin ulkonäkönsäkin puolesta! Hurjasti rapsutuksia tammalle!" -Pierre

19.02.2016 / Tyttären visiitti emän luona - kirjoittanut Katriina I.
"Pikku Alma sai tänään vähän erilaisen päivän, kun lastasin sen heti aamupäivällä traileriin ja kurvasin vauvaponin kanssa Runorantaan kyläilemään. Mistään pienestä viattomasta vauvasta on ehkä kumminkin turha puhua, onhan meidän "lapsi" jo kolmisen vuotta vanha ja varsin fiksu ja rauhallinen poni onkin! Perillä odotti Kimu-äiti, josta saimmekin kuulla ilouutisen samalla reissulla. Kimo poni odottaa kuulemma jo kolmatta jälkeläistään, luvassa siis lisää pieniä kimulaisia maailmaan! Melina haki Kimun tarhasta ja vaihdoimme osia keskenämme: minä otin työn alle Kimun harjaamisen ja Melina pääsi touhuamaan oman kasvattiponinsa Alman kanssa. Harjasimme ponit pihalla harjauspuomilla pikkupakkassäällä kirkkaan talviauringon hymyillessä taivaalla. Olimme kuin nuoret ponitytöt konsanaan sillä erotuksella, että olimme junnuina ehkä vähän enemmän pienten ponien tasolla. Tätä nykyä kun pitää kyykistellä (reisitreeniä!), jotta saa koko ponin puhtaaksi. Hieman pelkäsin mitä siitä tulee, kun yhden ihmisen prinsessaponi pistetään tuntemattomamman käsiin, mutta oikein ylpeä sai olla Alman käytöksestä. Kimukin oli oma vanha itsensä: kokoajan oltiin tutkimassa harjoja, taskuja ja solmuja. Kimua kiinnosti aina välillä myös vieressä nöpöttävä Alma ja etenkin Melina, joka harjasikin Kimun sijasta tuntematonta ponia. Välillä Kimu yltyi hörisemään kimeästi ja sai hetkeksi Melinan huomion.

Harjailemisen jälkeen päästimme ponit kentälle juoksemaan. Kimulla oli selkeästi enemmän leikkisää mieltä messissä ja välillä näyttikin siltä kuin Alma olisi tästä kaksikosta se vanhempi osapuoli. Hetken alustaan totuteltuaan myös Alma uskaltautui leikkiin ja niin pinkoivat peräkanaa menemään äiti ja tytär, maailman ihanimmat ponit. Lupasin Melinalle, että pakko aktivoitua toteuttamaan samanlainen reissu keväämmällä. Suunnittelimme, että tällöin Melinan tytöt pääsisivät ponien selkään ja lähtisimme yhdessä lenkille: tytöt ratsain ja me lenkkarit jalassa maata tallustaen. En malta odottaa tätä tilaisuutta, sillä ei Alman selässä liian usein ratsastaja ole kuluneena talvena käynyt."

Runoranta on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Runoranta 2011-2016 ellei toisin mainita.
Ulkoasun kuvista kiitos minttú ja Frida