Runoranta

Tarinakoulukilpailut 10.04.2016

Tervetuloa osallistumaan Runorannassa järjestettäviin tarinakoulukilpailuihin! Luokkien vastuuhenkilönä ja tuomarina toimii Melina (VRL-11408) ja tuotokset asetetaan paremmuusjärjestykseen tuomarin henkilökohtaisten mieltymysten mukaisesti.

Osallistuthan viimeistään 8.4. sähköpostitse otsikolla Tarinakisat!

Osallistumismuoto:
Luokka nro
Ratsastaja - Hevonen [rv] Tarina


Tulokset tulleet! Kiitos kaikille osallistuneille!

Rajoitukset

- Luokkiin otetaan 30 osallistujaa.
- Yhdeltä ratsastajalta enintään 3 hevosta/ luokka.
- Yksi hevonen saa osallistua kahteen luokkaan, yhteen luokkaan vain kerran.

Luokat

1. Helppo C TT
Tehtävänanto: Radan loppuosuuden opetteleminen tuottaa sinulle vaikeuksia, joten päätät kehitellä siihen muistisäännön. Millainen muistisääntösi on ja mihin liikkeeseen sovellat sitä? Vastauksen suositeltu pituus yksi lause. (Linkkivinkki: SRL:n kouluohjelmia.)

2. Helppo B TT
Tehtävänanto: Huomaat hevostasi varustaessa että sinulle on käynyt ihan älytön moka! Minkä varusteen olet pakannut satulan TAI oman kypäräsi sijaan mukaan (valitse vain toinen) ja miten ratkaiset tilanteen? Vastauksen suositeltu pituus 100-200 sanaa.

3. Helppo A TT
Tehtävänanto: Ette pärjänneet luokassa kovin hyvin sillä olit nukkunut edellisenä yönä huonosti. Kun äitisi soittaa ja haluaa kuulla suorituksestanne, olet edelleen pökkelöllä päällä. Kerro suorituksestanne käyttäen sanoja virsikirja, purppura, kurkkupastilli, virkkuukoukku ja merihevonen. Sanoja saa taivuttaa ja niitä saa käyttää haluamassaan järjestyksessä. Vastauksen suositeltu pituus 100-300 sanaa.

4. Extraluokka: Pääsiäisaiheinen pukukilpailu! TT
Tehtävänanto: Pääsiäinen tuli ja meni, mutta haluat käyttää viimeisen tilaisuuden säväyttää. Kerro ainoastaan hevosesi lempinimen ensimmäistä kirjainta käyttäen, millainen pääsiäisluukkinne oli. Vastauksen suositeltu pituus yksi lause.
Esimerkki: Polle piehtaroi pellolla pääsiäismunaksi pukeutuneena.

Tulokset

1. Helppo C (5/30)
1. narri - Viehättävän Polkkaaja
Askeleen pidennys saa muistuttaa polkkaa.

2. Hanne - Karkurannan Rurik
H niin kuin harjoitusravia, eli H:ssa raviin, R niin kuin ravissa oikealle, eli voltti harjoitusravissa...

3. narri - Kuuma Ku Hella Kutosella
4. Nicky - Cheesley BUD
5. narri - Kielletään Kaikki

---

2. Helppo B (6/30)
1. narri - Kaamosukkonen
Ihan kuin ei olisi tarpeeksi unohtaa kypäräänsä, huomasin Moskan satulan jääneen kotiin. Olihan noita satuloita mukana muiden hevosten vuoksi, mutta kun ne eivät istu. Ja kyllä sitä yhden koulukisan menee vähän huonomminkin istuvalla satulalla, jos on hevonen joka suostuu siihen. Mutta kun Moska ei liiku eteenpäin edes omalla satulallaan, saati sitten sellaisella satulalla joka vähääkään puristaa tai hölskyy tai on mitään muuta kuin absoluuttisen täydellinen ja juuri herralle itselleen sovitettu. Paniikissa siinä sitten miettiä, millä verkataan, kunnes loistava ja täydellinen idea iskee! Kun hevonen on kerran kimo ja jo hyvin vaalentunut, siihen voi totta kai MAALATA satulan!! Onneksi tallilla sattui olemaan tummanruskeaa maalia, katsoivat ne kyllä aika oudosti kun sudin hevostani (onneksi) vesiohenteisella ja kiitos universumin, myrkyttömällä maalilla.
Valkoiset housut eivät kyllä suoritukseni jälkeen olleet enää ihan entisensä, mutta nythän on hyvä syy käydä ostamassa uudet ja samalla saappaat ja takki ja..!

2. Sinte - Metsälammen Girada
Kisa-aamuna nukuin pommiin, ja mulle tuli tietysti aivan järjetön kiire. Juoksin pää kolmantena jalkana tallissa ja kaappasin mukaan kaiken tarvittavan. Varmistelin moneen kertaan että ponilla on kaikki varusteet mukana: satula, suitset, satulahuopa... check. Kamalalla kiireellä lastasin Kiran traileriin ja lysähdin autoon kelloa vilkaisten. Huh! Luojan kiitos, mä ehdin kisapaikalle!
Kisapaikalla oli jo aikamoinen vilinä: siististi pukeutuneita ratsastajia ja huoliteltuja ratsuja lipui pihan poikki verryttelyalueen suuntaan. Onneksi emme olleet lähtölistan ensimmäisiä! Peruutin Kiran pois trailerista ja viimeistelin tamman kisakuosiin. Ehdinpä jopa väkertää kauniin letin tamman häntäjouhiin.
Sit vaan kypärä päähän ja verryttelemään! Mutta kun avasin auton takarontin, mun sydän melkein hyppäsi paikoiltaan. JÄÄKIEKKOKYPÄRÄ! Ei hitto!! Olin napannut jääkiekkokypärän oman ratsastuskypäräni sijasta! Miten mä ikinä selviäisin tästä?
Tunsin vajoavani maan rakoon kun ratsastin tuomariston eteen sininen, järjettömän iso jääkiekkokypärä päässäni. No onneksi tomaatinpunaista naamaani ei näkynyt likaisen pleksin takaa...

3. narri - Taikakuun Taavetti
4. Hanne - Runon Kanelipulla
5. narri - Iankaikkinen
6. Mette - Mimosa

---

3. Helppo A (7/30)
1. Nicky - Crampton Shanahan
”Ciao, mamma! Meidän suoritus meni virsikirjan (penkin) alle, kun nukuin viime yönä huonosti. Shana oli hyvällä päällä, mutta minä hätiköin hieman radalla ja meinasin nukahtaa sen selkään. Onneksi merihevonen (Lauren) huudahti minulle radan reunalta, ja hätkähdin hereille. Olin jo ohjannut vahingossa Shanan pois kentältä, ja tuomarit meinasivat hylätä meidät. Virkkuukoukut (laukanvaihdot) eivät sujuneet, ja kiisimme ympäri kenttää liian reippaassa vauhdissa. Shana oli hieman hämillään töppäyksistäni, ja yritin ryhdistäytyä radan kanssa keskittyen suoritukseen, mutta minun purppurani (aivoni) olivat täynnä tyhjyyttä, ja tajusin, että olin unohtanut koko radan. Yritin muistaa vielä, miten kurkkupastilli (rata) meni, mutta en onnistunut muistamaan. Lopulta meidät todella hylättiin, ja jouduimme poistumaan kentältä. Se oli niin nöyryyttävää!”

2. Minja.E - Taivaantakoja
Mitä siitä tulee, kun yhdistetään huonosti nukuttu yö ja kouluratsastuskilpailut - ei yhtään mitään. Olisihan se pitänyt arvata, että juuri sen kerran, kun pitäisi olla skarppina, olen umpiväsynyt ja meinaan nukahtaa hevosen selkään kesken radan - tyypillistä tuuriani. Itse kilpailusuoritus meni aivan penkin alle, eikä siihen auttanut edes Taaville pukemani purppuran värinen satulahuopa, joka tunnettiin meillä päin onnenhuopana. Ja kuten arvata saattaa, myös rakas mammani halusi kuulla kilpailusuorituksesta kaiken ja näin ollen puhelimeni pirahti soimaan lähes välittömästi, kun olin päässyt takaisin varikkoalueelle.
”Mitenkäs sulla ne kilpailut meni?” kuului pirteä naisenääni toisesta päästä linjaa. Yritin kähistä puhelimeen jotain, mutta eihän siitä mitään selvää saanut. ”Tyttö hyvä, ota kurkkupastilli! Eihän tuosta mongerruksesta saa mitään tolkkua.” Yskäisin ponnekkaasti ja yritin uudelleen - paremmalla menestyksellä tällä kertaa. ”Huonostihan tuo meni. Ei siinä olisi auttanut edes virsikirjasta luetut herran rukoukset” sain sanottua. ”No, mites se silviisiin?” tämä kysyi. Selvitin naiselle koko tarinan huonosti nukutusta yöstäni aina siihen purppuran väriseen onnenhuopaan ja sitä kautta vielä meidän kilpailusuoritukseen. ”Kuulehan Minja. Suosittelen lämpimästi, että otat tänä iltana ennen nukkumaanmenoa virkkuukoukun ja lankakerän kauniiseen käteen ja virkkaat hetken jotain. Se on rentouttavaa.” ”Kuulehan äiti. Mä tarvitsen unta, en virkattuja merihevospehmoleluja tai peittoja” sanoin hieman kireästi. ”Sittenhän sinulla olisi ainakin peitto ja unikaveri. Ne auttoi lapsenakin...” Äiti oli ilmeisesti unohtanut, että olin nyt yli 20 -vuotias, en 2 -vuotias ja että en tarvinnut enää unikaveria - sitä varten oli avopuoliso. Huokasin syvään. ”Nyt kultapieni on pakko mennä! Isäsi suunnitteli, että lähtisimme käymään rannalla. Hei hei.” Puhelu katkesi ja laskin luurin korvaltani. Olin jopa onnistunut unohtamaan, että vanhempani olivat ottaneet äkkilähdön Maltalle ja viettivät siellä nyt jo toista lomaviikkoaan. Kiukku alkoi kasaantumaan, joten pidin parhaimpana ideana lähteä kotiin nukkumaan - jos seuraava päivä olisi jo parempi. Ja jos ei, pitänee kokeilla virkata se merihevonen ja peitto.

3. narri - Serpentinas
4. narri - Marsalkka Maitoviiksi
5. Mette - Damietta HH
6. Sussu - Azilal Raziq
7. narri - Luurankotanssija

---

4. Pukukilpailu (23/30)
1. Hanne - Ryövärin Tuulenruhtinas
Tumppu tuijotti toivottomana tallin takaseinää tipukuvioiseen talliloimeen tällättynä.

2. Sinte - Metsälammen Girada
Kisoihin Kiran kuosiksi koitui kirjavahöyheninen kanarianlintu.

3. Mette - Pixeli
Pixeli pörräsi paikallaan possuksi pukeutuneena.

4. Charlotte - Hexenfilantrophe
Aijai, aivan ahterista ahtaa ankeriaan asua ankannokalla aasimaiselle Axelle.

5. Mette - Galant Grigio
6. Riina - Nesseomisa
7. Milja - Dose of Dope
8. Matruusa - Unidentified Flying Object
9. Lissu T. - Sahansaattaja
10. Nicky - Gatenby Keegan
11. Lissu T. - Talvitiainen
12. Sinte - Tähtipihan Eudaimonia
13. farga - Sellerin Sudenpentu
14. narri - Maahanlaskija
15. Billy - Fia's Sunlight
16. Oonaroosa - Welmaranda
17. Mette - Gina-Ella
18. Riina - Requiem
19. Emmi - Kosiomatkalainen
20. Lissu T. - Kaskirikko
21. narri - Kokkorikko
22. Oonaroosa - Joulunketutus
23. narri - Viehättävän Roihulintu

Runoranta on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Runoranta 2011-2016 ellei toisin mainita.
Ulkoasun kuvista kiitos minttú ja Frida