Elyse

Tasapainotunti 21.7.
- tunti järjestetään Elysen tiloissa 21. heinäkuuta 2012
- mukaan mahtuvat tällä kertaa vain hoitajat ja yksäriomistajat
- osallistuaksesi kirjoita haluamasi mittainen kertomus tai runo tunnin kulusta
- tunnin päätteeksi Melina antaa jokaiselle pienen henkilökohtaisen palautteen


Osallistuminen:
- viimeinen ilmoittautumispäivä on 19.7.
- sähköpostiin elyse@luukku.com tai yksityisten päiväkirjaan
- otsikolla Tunti 5
- muodossa

Ratsastaja - Hevonen
tarina


Ohjelmassa:
- pujottelua, puomeja, pieniä ristikoita
- siirtymisiä
- temponvaihteluja
- Huom! Tunnilla ratsastetaan ilman satulaa!


Osallistujat ja kommentit
Maiju - Lalla
Tasapainotunti Lallan kanssa. Ei mitään helpompaa, eikö? Tamma kun toimii kuin ajatus, ja onhan sitä joskus tullut mentyä ilman satulaakin.

Niinhän sitä luulisi. Jo selkäännousu oli tänään kahta vaikeampaa kuin viimeksi. Jalat jumittivat enkä millään meinannut saada puskettua itseäni tamman selkään. Lopulta Melina kyllästyi katsomaan äherrystäni ja toi pienen jakkaran, jonka päältä sain kuin sainkin heitettyä toisen jalkani Lallan yli. Koko selkäännousun ajan Lalla seisoi hievahtamatta kuin patsas, ja liikkeelle lähdössäkin se liikkui varovaisemmin kuin yleensä, varmistellen, että pysyn varmasti kyydissä.

Pujottelut ja puomit sujuivat meiltä ihan hyvin, välillä tasapaino toki horjui, mutta eipä mitään kummempaa. Ristikoiden hyppäämistä jännitin hirveästi, ja eipä nuo hypyt mitään kovin nättejä olleetkaan. Virnistelin hoitajatytöille, että ei kai tällaisen "vanhan tädin" tarvitsekaan enää noin hurjia juttuja tehdä, mutta kuulemma parikymppinen ei ole läheskään tarpeeksi vanha, että saisi luvan jättää tekemättä.

Melinan kommentti: Tasapainotunti jolle osallistuu uusi (ja vieläpä tuntikäyttöön tuleva) hevonen omistajineen keräsi odotettua enemmän katsojia - osallistumisenne taisi olla jopa viikon kohutuin puheenaihe! Tamman hieno luonne pääsi heti kättelyssä esille ja oikeuksiinsa, kun se mainitsemistasi äherryksistä ja jakkarashowsta huolimatta pysyi kärsivällisesti aloillaan. Myös yhteistyönne oli mukavaa katseltavaa, vaikka kerroitkin jännittäväsi ja olit hetkittäin huolissasi tasapainostasi. Muutama harjoituskerta lisää ja näytätte kuitenkin pian jo vanhoilta tekijöiltä!

Pujottelut ja puomit olivat teillä selvästi parhaiten hallussa, enkä löytänyt harjoituksen aikana paljoakaan huomautettavaa. Pujottelun sujuessa niin hyvin kehotin sinua viimeisellä kerralla jättämään ohjat kaulalle ja nostamaan kädet ilmaan - sait ohjata Lallaa pelkän istuntasi avulla. Tämäkin harjoitus sujui erinomaisesti, joten siirryimme astetta vaativampaan tehtävään: ristikoihin. Pari ensimmäistä hyppyä näyttivät hieman jäykiltä ja tahmeilta, mutta mitäpä muutakaan sitä odottaisi kun ratsastajaa jännittää, ympäristö on molemmille vieras ja aidan takana supattaa kymmenpäinen pikkutyttöjen lauma. Päätimme harjoituksen yhteen onnistuneeseen hyppyyn ja saitte tehdä vielä jokusen temponvaihtelun ja rivakan siirtymisen sileällä ennen loppuverryttelyitä. Kaiken kaikkiaan tunti sujui osaltanne leppoisasti ja onnistumia tuli useita. Saa nähdä miten suuri tekemänne vaikutus pieniin ponityttöihin loppujen lopuksi oli, mutta tähän mennessä Lalla on ollut aika haluttua kauraa tuntilaisten keskuudessa!