Tunti 9

Huhtikuun aikana Elysessä järjestetään helppo B -tasoinen valmennus kiitoksena kaikille kevättalkoisiin osallistuneille. Valmennuksen tulee pitämään Marja K, ja tunti pidetään tallin omalla kentällä. Jokaisella talkoisiin osallistuneella on oikeus osallistua tunnille. Valmennus on nimi listaan -tyylinen, ja itsensä voi ilmoittaa mukaan vaikka talkootarinan yhteydessä. Marja antaa jokaiselle ratsukolle pienen henkilökohtaisen palautteen tunnin kulusta, jonka kukin saa halutessaan lisätä hevosensa sivulle.

Osallistuminen:
- viimeinen ilmoittautumispäivä on 25.3.2013
- sähköpostiin elyse@luukku.com tai yksityisten päiväkirjaan
- muodossa Ratsastaja - Hevonen


Osallistujat:
1. Maiju - Riksu
2. Cee - Mimmi
3. Viivi - Ressu
4. Noka - Kalle
5.


Marja K:n kommentit:
Maiju ja Riksu
Riksu tuntui tunnin alkuun olevan kova kuin kivi - sekä edestä, että takaa. Hyvä, että näytit herralle heti, että sinua on kuunneltava. Vaikka alkuverryttelyt näyttivätkin aika hurjilta, sait oriin hienosti kuulolle ja muutaman voltin jälkeen menemään varsin nätisti. Keskity, etenkin reipasta hevosta ratsastaessasi, että muistat puolipidätteen jälkeen myös hellittää tarpeeksi. Laukkanne sujui voltteja paremmin, vaikka olisin Riksun luullut juoksevan pää kolmantena jalkana. Riksu on ulkonäöltään valloittava hevonen, mutta omia sanojasi lainaten -siltä näyttää puuttuvan jarru kokonaan. Työskentelit kuitenkin Riksun kanssa sinnikkäästi loppuun asti ja istunnastasi voi sanoa pelkkää hyvää.

Cee ja Mimmi
Olitte tasainen, mutta näyttävä ratsukko, eikä tunnin tehtävät tuntuneet tuottavan teille vaikeuksia. Mimmi oli varsin vetreä ja nopeasti lämpenevä hevonen, vaikkakin loppuun hieman väsähti. Volttejanne voi kuitenkin vain kehua, mutta muista, ettet välillä jätä hevosta täysin "yksin", vaikka kehutkin sitä hyvästä suorituksesta. Myös laukkenne sujui hyvin ja muutamalla napakammalla käskyllä sait tamman liikkumaan eteen. Sovitte selvästi toisillenne kuin nenä päähän, ja sinulla on uskomattoman kaunis istunta. Ratsastit Mimmiä hienosti, vaikka sitä taisikin tallipihalta kuuluva vilske jännittää.

Vivienne ja Ressu
Ensin mun on pakko mainita, että Ressu on ihan huippusuloinen tapaus! :-) Vaikka ruuna alkuun olikin pohkeen takana, sait sen lopputunnista rennoksi ja oikein kivan näköiseksi. Voltit eivät ehkä teidän osaltanne menneet ihan putkeen, sillä Ressu tuppasi laiskottelemaan ja punkemaan keskelle tänne. Ratsastit kuitenkin poniasi topakasti, huolimatta siitä, että ruuna oli oikea jääräpää. Keskity laukassa, ettet vahingossa lähde työntämään liikaa istunnalla, vaikka ratsusi hidastelisikin. Sait totisesti ahertaa Ressun kanssa, ettei ruuna juurtunut maahan, mutta voit myös olla ylpeä itsestäsi. Ressu ei ilmeisesti ollut helppo ratsastettava!

Noka ja Kalle
Voin vain ihailla, kuinka nätisti ratsastat tuota jättiläistä. Valmennus sujui teidän osaltanne varsin hyvin ja Kallekin vaikutti tyytyväiseltä. Volteilla ruunasi liirasi helposti ulos, joten jatkossa muista pitää myös ulko-ohjalta tasainen tuki. Kallen lennokasta laukkaa voi vain kuvitella, ja keskiympyrä laukassa taisi olla teille vähän liiankin helppo nakki. :-) Kalle on melkein kadehdittava hevonen, ja itselleni sen varmasti nappaisin, mikäli tuollaisen löytäisin! Uskomaton taituri ja koostaan huolimatta kevyen ja kivan näköinen. Voitte tosiaan olla ylpeitä hienosti sujuneesta valmennuksestanne.